Parafinski tretman

Hidrira kožu i ubrzava cirkulaciju. Isto tako,obezbeđuje jedan bogat tretman koji nakon potapanja otvara pore za hidriranje kože, umanjuje otekline i relaksira umorne ruke. Parafinski vosak se koristi zato što može da se zagreje do temperature od preko 45°C bez paljenja i povreda ruku. Parafin od breskve omogućava prodiranje duboko u kožu, sa osobinama vlaženja. 

Ruke su jedan od najosetljivijh delova našeg tela, odnosno koža na rukama je ta koja je najviše izložena ne samo spoljašnim uticajama poput vetra i hladnoće več i unutrašnjim „uslovima“ popu deterdzenta za sudove i brojnih drugih preparata za čišćenje kuće. Posebno ako vam je inače koža suvlja, još je veća opasnost da će vam jako brzo popucati i pocrveneti ruke. Zato treba dobro paziti i negovati kožu na rukama. Pored korišćenja rukavica za hadno vreme, gumenih rukavica za pranje ili krema za negu kože ruku, povremeno treba raditi i određene tretmane koji će vašu kožu preko noći vratiti u život. Jedan od tih tretmana jeste i parafinski tretman kao najbrži način nege i regeneracije kože na rukama.
Bitno je da pre tretmana koža na rukama bdue dezinfikovana, a onda se nanose vitamin pa se ruke stavljaju u parafin. Zadrže se nekoliko sekundi i izvade, pa se preko stavlja folija, preko koje se stavlja frotirska rukavica, kako bi se pospešio postupak zagrevanja. Nakon deset minuta parafin se uklanja sa ruku, a nanosi se krema.