Mezoterapija tela

Mezoterapija je uspešan tretman za rešavanje celulita, lokalizovanih masnih naslaga i posledica starenja kože.

Primenjuje se kao uspešan tretman za rešavanje celulita, lokalizovanih masnih naslaga i posledica starenja kože.U mezoterapiji tela, ovaj metod se radi po regijama :

  • regija ramenog pojasa i nadlakta
  • regija stomaka i pojasa
  • regija zadnjice,butina i potkolenica

Kako mezoterapija deluje na kožu?
Površni sloj kože ima funkciju barijere prema supstancama iz spoljne sredine, čime štiti naš organizam ali i ne dozvoljava resorpciju više od 10 % aktivne supstance koja postoji u regenerativnim kremama.

Cilj mezoterapije u procesu podmladjivanja kože jeste povećanje aktivnosti fibroblasta, ćelija odgovornih za produkciju kolagena, elastina i hijalurona u koži kao i aplikacija pune koncentracije aktivnih supstanci neophodnih za obnavljanje zdrave i mladalačke kože. Sa ponavljanjem procedura smanjuje se dubina bora, povećava se količina kolagena a samim tim i popravlja tonus kože.

Koje se supstance koriste tokom mezoterapije?
Mogu se koristiti sterilne supstance koje sadrže jednu aktivnu supstancu (hijaluronsku kiselinu, vitamin C, vitamin A , aminokiseline) ili se mogu koristiti kokteli navedenih supstanci u zavisnosti od cilja koji želimo da postignemo.

Kako izgledaju tretmani mezoterapijom?
Radi se serija terapija za lice najčešće od 3 do 4 tretmana. U zavisnosti od materijala koji se koristi tretmani mogu biti na 1 do 2 nedelje ili na mesec dana. Održavanje se može raditi jedanput u dva meseca ili sa ponovnom serijom nakon 6 do 8 meseci. Sama procedura najčešće se sastoji iz apliciranja sterilnih koktela minijaturnim ubodima – do 2 milimetra dubine na svakih centimetar širine.

Koliko tretmana mezoterapijom je potrebno za redukciju celulita?
Potrebno je dva do tri tretmana mezoterapijom da bi se video rezultat. Broj tretmana je individualan i zavistan je od godina, tretirane regije, kao i životnih navika pacijenta (pušenje, izlaganje sunčevim zracima). Nakon serije od 8 do 10 tretmana značajna je redukcija celulita a koža postaje čvršća i zdravija.

Koje su kontraindikacije za tretman mezoterapije?
Kontraindikacije za mezoterapiju su: autoimuna oboljenja, poremećaj u zgrušavanju krvi, trudnoća, diabetes melitus, bakterijske infekcije kože.