Mezoterapija sa hijaluronom

Hijaluronska kiselina ili hijaluron je najbolja supstanca za unapredjenje kvaliteta i tonusa kože i volumena lica. Hijaluronska kiselina je prirodan sastojak naše međućelijske tečnosti, nalazi se u koži, strukturama oka kao i omotačima zglobova. Molekul hijaluronske kiseline kod svih živih bića je isti. Ta činjenica omogućava da se molekul koga stvaraju insekti koristi za podmlađivanje i poboljšanje izgleda kože kod ljudi a da pri tome ne izaziva alergijsku reakciju.

Kako starimo naša koža postaje tanja i sve više dehidrirana. Količina kolagena i elastina u tkivu se postepeno smanjuje i na licu se polako pojavljuju bore. Hijaluronska kiselina malog viskoziteta može se aplikovati kao potpora usahloj koži.

Čitava površina kože se tokom tretmana meziterapijom napuni malim depoima hijalurona. Tokom sedam dana molekuli hijaurona neprestano vezuju molekule vode a koža postepeno postaje hidrirana i sjajna. Na taj način koža dobija dodatnu vlažnost i volumen a tokom vremena prirodnim putem sintetiše se dodatna količina kolagena i elastina.

Rezultati tremana su vidni odmah i sam tretman se ne može efikasno sprovesti ni na jedan drugi način.
Čak i koža koja izgleda kao ispresavijan papir, za koju se čini da ne postoji metoda kojom joj se može pomoći, već posle prvog tretmana postaje vidno lepša. Efekat postignut ovim tretmanom traje i do 2 godine.

Ovim tretmanom se postižu izuzetni rezultati revitalizacije i hidratacije cele površine lica, površine vrata kao i nadlanica.