Mezoterapija nano preparatima,bez igala

Cilj mezoterapije u procesu podmlađivanja kože jeste povećanje aktivnosti ćelija odgovornih za produkciju kolagena, elastina i hijalurona u koži kao i aplikacija pune koncentracije aktivnih supstanci neophodnih za obnavljanje zdrave i mladalacke kože.

Cilj mezoterapije u procesu podmlađivanja kože jeste povećanje aktivnosti fibroblasta, ćelija odgovornih za produkciju kolagena, elastina i hijalurona u koži kao i aplikacija pune koncentracije aktivnih supstanci neophodnih za obnavljanje zdrave i mladalacke kože.Sa ponavljanjem procedura smanjuje se dubina bora, povećava se količina kolagena ,a samim tim i popravlja tonus kože.

Mezoterapija se primenjuje od sredine XX veka, kada su se aktivne supstance unosile minijaturnim ubodima. U novije vreme supstance se unose us pomoć aparata. Mezoterapija se radi na licu, vratu, dekolteu, rukama ili butinama, kao i  u procesu redukcije celulita. Tada  se koriste supstance koje tope masnoću, pojačavaju cirkulaciju, omogućavaju bolju drenažu ili imaju diuretičko dejstvo.

Pri mezoterapiji  koriste se  sterilne supstance koje sadrže jednu aktivnu supstancu (hijaluronsku kiselinu, vitamin C, vitamin A , aminokiseline) ili se mogu koristiti kokteli navedenih supstanci u zavisnosti od cilja koji se želi da postići.