Klasičan (higijenski) tretman lica

Većini klijenata je već dobro poznat higijenski tretman lica, posebno onima koji su u adolescenciji imali problematično lice.

Većini klijenata je već dobro poznat higijenski tretman lica, posebno onima koji su u adolescenciji imali problematično lice.
Sam tretman počinje skidanjem šminke i obezmašćivanjem lica, ako su kljijentkinje u pitanju, ili se odmah prelazi na pranje kože lica preparatima koji u sebi ne sadrže sapune ili bilo koje druge supstance koje isušuju kožu jer se već samim tim narušava Ph kože.

Sledeći korak, ali ne i obavezan a u zavisnosti je sa stanjem kože, je piling. Pilinzi mogu biti abrazivni, oni koji mehanički skidaju odumrle slojeve kože, i hemijski, kada se odumrli slojevi kože skidaju određenim procentima voćnih kiselina. Potrebno je znati da je ćeliji kože potrebno 28 dana da prođe put od bazalnog sloja u kome se i produkuju nove mlade ćelije do rožnatog sloja kože koji svakodnevno otpada. Takođe, sam rožnati sloj ima veoma važnu ulogu u zaštiti kože od spoljašnjih uticaja, prljavštine i zračenja, a koža lica, vrata i dekoltea je spoljašnjim uticajima najizloženija.

Savet je da se pilinzi ne rade prečesto, osim u pojedinim tretmanima kada su indikovani i kada stručna osoba to proceni.
U našem salonu sada se prelazi na parenje lica vapozonom ili krojter maskom za lice kod onih čiji su kapilari previše osetljivi na toplotu. Većina salona praktikuje i masažu pre parenja ili tokom samog parenja lica, međutim, naše iskustvo je pokazalo da se time nečistoće i komedoni plasiraju u dublje slojeve kože te se masaža lica radi kasnije čime se oplemenjuje tretman.

Nakon toga radi se komedoekspresija ili popularno ceđenje, sa osobitim oprezom da se pore ne deformišu i naruši prirodan limfotok lica. Od ovog tretnutka počinje uživanje.
Kada smo lice temeljno očistili sledi tonik i maska za lice koja imaju za cilj da umire kožu, dezinfikuju i zatvore proširene pore. Takođe utiču i na seboregulaciju noramlizujući Ph kože lica. Uz laganu masažu skidamo masku i nastavljamo sa serumima i kremama konstantno masirajući, poboljšavajući periferifernu cirkulaciju čime se bioaktivne supstance ubacuju u dublje slojeve kože, ubrzava se resorpcija istih, a ono što je jednako važno klijent se uvodi u stanje duboke relaksacije dok stimulišemo refleksogene zone vrata, ramena, dekoltea i lica.

Ceo tretman završavamo adekvatnom kremom koja dodatno umiruje, neguje i hrani kožu. Što se dinamike rada ovih tretmana tiče ona je svakako individualna. Kod mlađih klijenata i osoba sa problematičnim licem tretmani se rade češće iz terapeutskih i estetskih razloga. Zrelija koža se ređe izlaže ovakvim tretmanima zbog osetljivosti perifernih krvnih sudova i oslabljenom tonusu.