Hijaluron (Hijaluronska kiselina)

Hijaluronska kiselina se kao sastavni deo potkožnog tkiva resorbuje i pospešuje sintezu kolagena. Starenjem kože dolazi do poremecaja u sintezi kolagena i hijaluronske kiseline u potkožnom tkivu i nastajanja bora.

Hijaluronska kiselina se kao sastavni deo potkožnog tkiva resorbuje i pospešuje sintezu kolagena. Starenjem kože dolazi do poremecaja u sintezi kolagena i hijaluronske kiseline u potkožnom tkivu i nastajanja bora. Taj se proces najcešce odvija u periodu od 30 do 40 godina života, pod uticajima spoljašnjih (sunce, voda, vazduh, pušenje) i unutrašnjih faktora (opšte zdravstveno stanje organizma, hormoni, bolesti).

Hijaluronska kiselina podstice aktiviranje mehanizama retinola, anti-age molekula koji stimulišu sintezu kolagena i elastina i celijsku regeneraciju. Rezultat tretmana je vracanje vitalnosti i jedrosti koži lica sa smanjenjem dubine bora. Koža posle tretmna je vidno zategnutija, svežija i jedrija.

U zavisnosti od stanja kože tretman hijaluronom se kombinuje i ss vitamin C filerima. Vitamin C filer ima izuzetan lifting efekat, stimuliše sintezu kolagena, ujednacava ten, izbeljuje i omekšava ogrubelu kožu i tamne fleke, odlicno zateže, umiruje, regeneriše i neguje kožu lica. Uz pomoc hijaluronske kiseline koja je reparator bora i znacajno potpomaže funkciju sinteze kolagena, redovnom upotrebom dolazi do zatezanja kože, poboljšava se tonus i izgled kože.