Hidrantne maske

Svakoj koži, bez obzira na njen tip, potrebna je vlaga.Zbog izlaganja vetru, suncu i klima uređajima, naša koža gubi vlagu koja je potrebna kako bi lice održalo zdrav i svež izgled te kako bi se sprečilo pojavljivanje bora. U odnosu na kreme, maske sadrže čak i do pet puta više vrednih sastojaka, ali drugačije deluju,dok kreme prvenstveno podstiču funkciju kože, neguju je i štite, maske je brzo i vrlo efikasno osvežavaju. Zato je vrlo važno uvek imati na umu da maska ne može zameniti redovnu, uobičajenu negu, več samo predstavlja njenu vrlo delotvornu dopunu.

Delovanje maski uvek se zasniva na istom principu: sloj maske koja se nanosi na kožu za kratko vreme je čvrsto pokriva, što dovodi do pojačanog protoka krvi, a istovremeno sprečava isparavanje več postojece vlage iz kože. I jedno i drugo rezultira ružičastom i glatkom kožom, a ovo delovanje najjače je izraženo kod maski koje se nalicu trebaju sasvim osušiti.

Pre stavljanja bilo koje maske, lice se mora pažljivo očistiti. Budući da maska za negu ima jače delovanje, preporučljivo je pre stavljanja ovakve maske, a posle čišćenja na uobičajen način, primeniti piling kako bi se omogućilo koži da što bolje upije hidratantne sastojke.