Hemijski piling

Hemijski piling je nanošenje određenih hemijskih supstanci na kožu pomoću kojih se površinski sloj odstranjuje, a ispod njega se formira novi, nežniji, lepši i podmlađeniji.

Ukoliko u ogledalu vidite umoran izraz lica, sa grubom, dehidriranom kožom, naglašenim borama, proširenim porama i flekama, ili ožiljcima od akni, vreme je da uradite hemijski piling. To je nanošenje određenih hemijskih supstanci na kožu pomoću kojih se površinski sloj odstranjuje, a ispod njega se formira novi, nežniji, lepši i podmlađeniji.

Postoje tri vrste hemijskog pilinga: površinski, srednjeduboki i duboki. Nakon pregleda, na osnovu starosne dobi pacijenta, tipa kože i promena na koži, određuje se odgovarajući hemijski piling. U procesu podmlađivanja kože najpopularniji su površinski pilinzi, jer je njihovo izvođenje potpuno bezbolno i javlja se samo blago peckanje. Proces traje oko pola sata, nije potrebno dodatno vreme za oporavak i već sutradan, kada prođe crvenilo, možete se našminkati. Blago perutanje traje do sedam dana i veoma je važno da pustite da ljuspice same otpadnu .

Površni pilinzi osim prolaznog crvenila i blagog perutanja kože nemaju druge neželjene efekte. Dublji pilinzi zahtevaju posebnu negu i brigu o koži pre i posle tretmana.
Hemijski piling je dovoljan kao samostalan tretman za podmlađivanje, a koristi se i za pripremu kože za obavljanje radiotalasnog liftinga i mezoterapije. Radiotalasni lifting je bezbolan način podmlađivanja. Mezoterapija je ubacivanje aktivnih sastojaka: vitamina, minerala, hijalurona… u sloj kože u koji ne mogu da prodru kozmetički preparati za negu.