Dermoroler lice

Princip delovanja dermarolera je prilično jednostavan, ali su njegovi rezultati zaista fascinantni. Valjkom na kome se nalazi mnoštvo sitnih iglica prelazi se preko kože i na taj način ona se povređuje, ali se istovremeno aktiviraju mehanizmi koji stimulišu proizvodnju kolagena i elastina. Tako se postiže efekat podmlađivanja, bez ikakvih štetnih posledica i bez unošenja bilo kakvih agenasa u tkivo.
Najbitnije kod tretmana jesu kvalitet uređaja i stručnost osobe koja ga radi. Tretman nije bolan, ali može biti neprijatan. Tokom tretmana ne sme doći do krvarenja, dok su minijaturne kapljice krvi na mestu uboda (kapljasto krvarenje) znak da je tehnika izvođenja tretmana bila uspešna.

Broj tretmana je individualan, ali treba znati da se do dobrih rezultata ne dolazi preko noći. Važno je strpljenje, jer čak i ako se odmah posle tretmana pokažu rezultati mora se sačekati nekoliko nedelja koliko traje proces obnavljanja ćelija. To je proces koji se završava tek za nekoliko nedelja, pa se zato i savetuje da razmak između tretmana bude oko tri nedelje. Najčešće se radi od četiri do sedam seansi u zavisnosti od zone.
Tretman rolerom ne uništava epiderm, tako da nema sekundarnih efekata i može se primenjivati svakih nekoliko nedelja. Već od prvog tretmana počinje obnavljanje kože, optimizuje se proces obnavljanja tkiva i stvara se novi kolagen. Ova tehnika se naziva i dermorestauracija zbog toga jer uzrokuje progresivnu stimulaciju u nivou elastičnih vlakana i vlakana derma, a istovremeno se povećava ćelijsko obnavljanje. Crvenilo nakon tretmana može da traje 48 sati, ali vas ne ometa u svakodnevnim aktivnostima.
Nakon tretmana obavezno se koristi krema sa zaštitnim faktorom SPF 30.