Dermoabrazija

Mikrodermoabrazija je izvanredan tretman koji obozavaju kako klijenti, tako i kozmeticari. Spada u kratke – relax, osvezavajuce ali veoma efikasne tretmane. Klijent se nakon tretmana oseca „lakse“, cisto i sveze. Utisak lakoce na licu je rezultat uklonjenih necistoca, natalozene mrtve koze i prosirenih pora. U klasicnoj varijanti ove moderne i efikasne metode pilinga kojom se uklanjaju mrtve orozale celije sa povrsine koze, nanose se mikrokristali koji se zatim uklanjaju (usisavaju) zajedno sa izumrlim celijama.koriste se dve velicine kristala koji se biraju vec u zavisnosti od stanja koze koja se tretira pa su i rezultati maksimalni.

Metodom mikrodermoabrazije se smanjuje dubina stratum corneuma pa se znacajno povecava apsorbcija aktivnih supstanci, dok se istovremeno ubrzava stvaranje novih celija. Time sto je stratum corneum, kao zastitni sloj koze, smanjen, podstice se obnavljanje celija, kako bi se sto pre stvorila nova zastita. Na ovaj nacin povecava se broj fibroblasta u kozi, kao i proizvodnja vlakana kolagena i elastina. Osim toga, poboljsava se lokalna cirkulacija, koza deluje sveze, blistavo i prosvetljeno. Bore se blago redukuju, a koza sa krupnim prosirenim porama deluje lepse i glatkije. Efekti mikrodermoabrazije primetni su vec posle prvog tretmana. Za dobre i trajnije rezultate tretmani se moraju ponavljati u odredjenim razmacima, buduci da se radi o povrsinskom skidanju izumrlih celija. U zavisnosti od potreba, preporucuje se od 8 do 10 tretmana, u razmacima od po dve – tri nedelje.
Indikacija za mikrodermoabraziju ima mnogo:

  • redukovanje bora
  • oziljci od akni
  • koza sa veoma prosirenim porama
  • komedoni
  • epidermalne pigmentne fleke
  • koza ostecena od sunca
  • bleda, slabo prokrvljena, opustena koza

Ovo je savrsen tretman kao uvod u bioloski, gde se koza snabdeva koncentratima u vidu hidro, vitaminskih i kolagen ampula. U svim anti-age tretmanima dejstvo preparata na ovako pripremljenu kozu je mnogo aktivnije, jer ne postoji barijera u vidu stare, ljuspaste i neciste koze.
Kombinacijom mikrodermoabrazije i bioloskih tretmana postizu se savrseni rezultati pa ove kombinovane tretmane apsolutno preporucujemo.